Tuesday, January 2, 2018

Nya läsutmaningar

Så vad ska en ta sig till nu då? Här behövs nya läslistor.

Jag tänker beta av några titlar till från utmärkta Feministbibliotekets kanon. Till exempel de här: Den gula tapeten av Charlotte Perkins Gilman, Den feminina mystiken av Betty Friedan och Diva av Monika Fagerholm. Feministbiblioteket tipsade ju dessutom om en hel mängd nya feministiska tips i förra årets julkalender, jag har bland annat noterat The Romance of Teresa Hennert av Zofia Nałkowska.

Det blir bokklubbsböcker förstås: just nu har vi The heart goes last av Margaret Atwood, Origins av Dan Brown samt Vad heter ångest på spanska? av Michaela Von Kügelgen på gång i mina två Brysselbokklubbar.

Och förra årets futtiga tre böcker på franska och fem på tyska är ju snudd på pinsamt, där får det bli bättring. Kanske äntligen sätta igång med ett nytt språk igen? Polska vore användbart som stort EU-språk och en port in i den slaviska språkfamiljen medan holländska vore ett enkelt alternativ som borde gå fort att snappa upp. Tillgång till gratis språkkurser är en av de stora fördelarna med mitt jobb.

Har någon förslag på andra läsutmaningar att ta itu med under året? Alla idéer är varmt välkomna!

4 comments:

  1. Ugglan&bokens novellutmaningar är alltid roliga tycker jag. Också ett bra sätt att bekanta sig med författarskap :-) https://ugglanoboken.blogspot.fi/p/las-en-novell-iii.html

    ReplyDelete
  2. Det ska bli oerhört kul att höra vad du tycker om Nałkowska!

    ReplyDelete