Thursday, December 7, 2017

Julkalendern: lucka 7

Bokens höjdpunkt: Minnys kaka
Som bara miss Hilly får smaka.
"Alla andra vita kvinnor vet att det finns en period i månaden då man bara inte får prata med Minny. Till och med miss Walter begrep när Min-O-Metern stod på rött. När hon kände lukten av kolakräm från spisen linkade hon skyndsamt ut genom dörren. Lät inte ens miss Hilly komma på besök. 
Förra veckan fyllde sockret och smöret hela miss Celias hus med en lukt av jul trots att det var mitt i glödheta juni. Jag var spänd som vanligt när jag rörde i kolasmeten och bad henne tre gånger, mycket hövligt, att låta mig få göra det här ifred. Men hon ville vara därinne med mig och sa att hon kände sig ensam i sovrummet hela dagarna."

5 comments:

 1. Fascinerande att man kan bli SÅ påverkad av hormoner! :-)
  Den här kunde jag inte. Kände vagt igen namnen men kunde inte placera dem. (Nu har jag googlat och hittat svaret, så nu vet jag att det är en roman jag inte läst men däremot gett bort i julklapp till min mamma.)

  ReplyDelete
 2. Jag har egentligen ingen aning, men gissar på The Help? (Har glömt vad den heter på svenska.)

  ReplyDelete
 3. Äsch, detta är den första jag inte känner igen. Känns vagt bekant, får mig att tänka på Purpurfärgen, men om jag inte totalt glömt stora delar av den så är det inte den.

  ReplyDelete
 4. The Help heter väl Niceville på svenska, mitt minne värkar inte vara intakt heller. Den är en bra bok ska snart försöka se filmen.

  ReplyDelete