Friday, May 15, 2015

En specialdesignad saga till min brorsdotter, del 1

Det var en gång för ganska länge sedan en prinsessa som bodde i ett slott. Slottet hade flera torn och många balkonger med snirkliga balkongräcken.

Prinsessan hette Alina, hon hade en stor grå häst som hette Hova och de två red land och rike runt tillsammans. Vart de kom så hurrade folk, för prinsessan Alina var mycket omtyckt och hon hjälpte alltid alla som hade problem.

Alina var inte en bara en prinsessa, hon hade dessutom superkrafter.

Dels kunde hon virka fruktansvärt långa tåtar, jättesnabbt och även om det bara fanns pyttelite garn.

Dels hade hon så oerhört starka händer att hon kunde klyva ved och knäcka nötter med bara fingrarna.

Och dels var hon så bra på att debattera att hon kunde argumentera bort vem som helst, om hon ville, och det ville hon gärna.

Det här vad naturligtvis mycket praktiska superkrafter för en prinsessa som hade ett helt land att se efter.

En dag när Alina stod och putsade glasögonen i stora spegelsalen kom Hova och knackade på dörren med sin väldiga hov. I mulen bar hon ett pappersflygplan. Hova klapprade in i salen och släppte ner pappret framför prinsessans fötter.

Prinsessan Alina vecklade ut pappret. Det var ett meddelande från en dam i nöd!

Så här stod det på lappen:

"Hjälp hjälp. Jag är fången hos en onding. Han har låst in mig i det högsta tornet på det högsta berget. Jag är ensam och ledsen. Rädda mig!"


***

Hur ska det gå? Vad kommer prinsessan Alina att göra med pappersflygplanet? Och vad är det för en onding som låser in stackars fångar i ett jättehögt torn? Missa inte den spännande fortsättningen!

1 comment:

  1. Underbart! Och slutet var fullt i klass med Bamsetidningarna - där man är tvungen att vänta en hel månad för att få veta fortsättningen!

    ReplyDelete