Friday, October 10, 2014

En enkel förklaring till varför dödsstraff är dumt

Idag är det den internationella dagen mot dödsstraff. En fråga som inte har varit aktuell här i Sverige på länge. Inte förrän nu när vi plötsligt har ett öppet rasistiskt parti i riksdagen med ett flertal ledande partiföreträdare som på fullt allvar vill återinföra denna omoderna idé.

Jag har bara en sak att säga till dem: Båtsman.

Båtsman dömdes till döden för ett brott han inte begått. Hade domen verkställts hade det inte gått att göra ogjort när sanningen väl kom fram. Det hade varit för sent. Och fåren och kaninerna hade förblivit döda oavsett vilket.

Förnuftiga människor behöver inte mer förklaring än så.

6 comments:

 1. Det borde inte bara vara den 10 oktober som påminner om det fullständigt befängda i att ha kvar denna medeltida straffrättsliga idioti ("for lack of better words"). Inget land som har kvar dödsstraff kan kalla sig civiliserat.

  ReplyDelete
 2. Det är så underbart enkelt! Tyvärr har det poppat upp alltför många människor som inte är förnuftiga nog att inse det...

  ReplyDelete
  Replies
  1. Nej, de behöver läsa mer "Saltkråkan"

   Delete
 3. Idag firar (somliga inte jag) "äggets Dag". Istället för att uppmärksamma detta straff som även om det inte finns i Sverige borde vara av internationellt intresse.... Behöver jag säga mera?! :(

  ReplyDelete