Sunday, December 1, 2019

Julkalender: lucka 1

Det lackar åt jul!
Då blir det kalenderkul.
Var med och gissa citaten,
få se om du är en smart en...
"Kylan hade redan lagt en tunn skare över snön, men den var inte stark nog. Hela tiden bar det igenom, och till sist orkade hon inte spåra mer. Nu ville hon hem.
  Hon hade tagit sej upp på en bergknalle och skulle utför igen åt andra sidan. Där stupade det tvärbrant ner, men hon hade ju sin skidstav att bromsa med, och utan rädsla rände hon iväg så att snön rök om henne. Där var ett gupp, och det flög hon över. Men mitt i flöjet tappade hon ena skidan, och när hon tog mark körde hon foten genom snön ner i ett djupt hål. Hon såg sin skida försvinna utför branten och bli borta, själv satt hon fast i hålet ända till knät. Det skrattade hon åt först, men hon slutade med det när hon märkte hur illa det var. Att hon inte kunde komma loss, det hjälpte inte hur mycket hon ryckte och slet. Hon hörde ett mummel nere från hålet och förstod först inte vad det kom sej av."

5 comments:

 1. Är det meningen att vi ska anteckna svaren för oss själva och sedan berätta på juldagen hur många rätt vi fått?

  ReplyDelete
  Replies
  1. För min del får du gärna svara här på bloggen om du vill, men det kan hända att jag inte släpper igenom kommentarerna förrän framåt kvällen så att folk måste klura ordentligt och inte genast ser alla andras svar. Vad tror du?

   Delete
  2. Ja, eller följande dag när du just lägger ut den dagens klurighet? Då har man ett dygn på sig att svara.

   Delete
 2. Okej, här är mitt svar. Jag tror att detta är ur Astrid Lindgrens "Ronja Rövardotter". Jag är rätt säker, faktiskt. Det är väl rumpnissar som skrattar och babblar när Ronja sitter fast?

  ReplyDelete