Sunday, February 3, 2019

Inte tejpa i böcker!

Om någon har missat "Arga bibliotekstanten" på facebook, instagram eller via briljanta krönikor, gå genast och googla. Fantastisk boknördshumor!

Och emellanåt också väldigt lärorikt, som i den här texten om varför en inte alls ska försöka tejpa ihop biblioteksböcker om sidor går sönder eller börjar trilla ut. Jag erkänner på stört att jag har gjort mig skyldig till detta - med goda avsikter förstås - och lovar dyrt och heligt att inte göra det igen nu när jag vet bättre.

2 comments:

 1. Laga revor (inte utfallna sidor) med dokumenttejp är inte så farligt, men gäller det biblioteksböcker är det absolut bättre att överlämna all lagning till personalen som har mer vana och bättre don.
  Sen är det som hon säger, böckerna köps inte in biblioteksbundet och då håller de inte lika bra. Vissa titlar (curse you, Cirkusdeckarna!) trillar sidorna ur nästan omedelbart.
  Å andra sidan är det inte lönt att köpa påkostat heller, för man vet aldrig om det är just DEN boken som barnen river sidor ur / klottrar i med bläckpenna / stoppar ner i väskan tillsammans med en övermogen banan / lägger på en varm spisplatta / ger till hunden att tugga på...

  ReplyDelete
  Replies
  1. Aha! Intressant - tack för expertkommentar!
   Cirkusdeckarna känner jag inte till, det låter som en barnboksserie?

   Delete