Sunday, May 6, 2018

Jag säger det igen: Karin Boye hade fel

"Nog finns det mål och mening i vår färd - men det är vägen, som är mödan värd..."
Well, antingen reste hon inte vägen över Puttgarden/Rødby och stod i färjekö i en och en halv timme, eller så hade hon inte detta som mål för färden:
Jag är så glad varje vår att det finns ett mål att komma fram till för vägen i sig är fasiken inte värd mödan.

2 comments:

 1. Nej, alla resvägar är verkligen inte roliga. Ibland åker vi E6 mellan Göteborg och Halmstad (och tillbaka till Göteborg förstås). Det är sååååååå tråkigt så jag får en barnslig lust att bara skrika högt.
  Det finns inget att se på. En lada, en fabriksutförsäljning, ett eternitbeklätt gammalt hus. Resten är så förbannat platt så det är som om en ångvält har gått fram.
  Ska tillägga att min västkustska familj blir galen på mig när jag säger så här, för det ÄR ju så vackert! Underbara slätter! Vackert som ett vykort! Öppna landskap!

  Själv storknar jag av tristess. Vägen är spikrak och inbjuder till att köra i 200 km/h - både för att den är så rak och för att jag bara vill komma FRAM :-)

  ReplyDelete
 2. Vilken mysig plats, och så peppande att se odlingsbäddar och pallkragar, och det menar jag. Jag har äntligen bestämt mig för att göra slag i saken och ge pallkrageodling ett försök i år. Risken är att det blir ett kortvarigt projekt, jag har redan för många intressen som tar tid, men livet är kort så det gäller att passa på!

  ReplyDelete