Saturday, May 12, 2018

Enligt O:s "just-nu-enkät"

Enligt O har lagt ut en enkät med läsfrågor, jag har ju mest grävt i trädgården de senaste dagarna men här är ett par svar - så här ser min läsning ut just nu:

Vid sängen: Alias Grace av Margaret Atwood för ensamläsning samt Die Kugeln in unseren Köpfen av Max Goldt för högläsning med partnern.

På soffbordet: (och just nu: i hängmattan) - samma sak, jag bär med mig Alias Grace  och läser den där tillfälle erbjuds.

I öronen: John Ajvide Lindqvist, Himmelstrand samt Stephen Frys uppläsning av Harry Potter and the Philosopher's Stone.

Bokklubbsbok: Det är ju just därför som jag läser Alias Grace, det är dessutom bara fem dagar kvar (och 220 sidor. Men det hinner jag!).

Borde jag läsa ut: Borde och borde, jag läser ut det jag börjar på om det inte är skräp och i så fall borde jag inte läsa klart dem. Däremot vore det kanske praktiskt om vi läste ut Max Goldt någon gång så jag kan lämna tillbaka den.

Borde jag påbörja: Den nya bibliotekslånade högen, så att de är färdiglästa nästa gång jag kommer hem till Sverige och kan byta ut dem mot nya.

Längtar jag efter att få läsa: I högen från bibblan ser jag särskilt fram emot Elif Shafaks Bastarden från Istanbul, samma författare som senaste bokklubbsboken Three daughters of Eve.

Tre andra böcker i min TBR-hög: M. I. McAllisters fantasyekorre för barn, Urchin och de dansande stjärnorna; fjärde och sista volymen av Lev Tolstoys Krig och fred samt Joanna Cannons The trouble with goats and sheep.

1 comment:

  1. Tack för dina svar och tips! Bastarden från Istanbul har jag tänkt läsa sedan den var ny. Hög tid!

    ReplyDelete