Wednesday, April 18, 2018

På jakt efter nya motton?

Jag är väldigt glad att jag hann läsa ut alla nobelpristagarna förra året, så att jag slipper fortsätta engagera mig i dem. Det finns bara två scenarion för att behålla litteraturprisets status nu:

1. Horace och gubbsnuskgänget kommer till insikt och avgår frivilligt för att ge Akademien en chans att återfå ansiktet.

2. De sitter kvar, men inser att det inte är läge att utsätta en stackars författare för nominering just i år utan avstår från att dela ut priset*.


Sara for President! Avgå, Horace! Revisionsregler och god bokföringssed i Akademien**!


*Kanske liksom de gjorde år 2016 när litteraturpriset utgick till förmån för ett specialpris i kategorin "gubbrock", fast den här gången utan gubbrock.

**Till och med loggan har ju knytblus

2 comments:

  1. Jag såg någon som skrivit "Snille och snusk", tyckte det var en bra sammanfattning som dessutom är en snyggare allitteration än "Snille och smak". Kanske något för dig att brodera? :-)

    ReplyDelete
  2. Håller helt med dig, och tack och lov är vi inte ensamma om att inse att gubbväldet i Akademien måste bort. Förresten inte bara gubbväldet, utan vissa kvinnor också, vilket på något sätt blir så obegripligt. Jag har följt detta slaviskt, och väntar nu med spänning på vad de återstående ledamöterna tror att de skall kunna skriva för att folket i landet skall acceptera att de sitter kvar.

    ReplyDelete