Monday, February 26, 2018

Tematrio: udda karaktärer

Dags för tematrio och tre böcker om "udda karaktärer".

Tänker genast Flavia de Luce men inser att det kanske blir tråkigt i längden att alltid tipsa om samma bokserie (men den är ju så bra!).

S. J. Watsons huvudperson i Before I go to sleep är en helt vanlig kvinna. Fast med ett väldigt ovanligt problem. Hon minns ingenting från innan hon somnade, så varje dag är en helt ny dag. Tills hon kommer på att hon kan skriva lappar till sig själv. Hon vill nämligen verkligen, verkligen kunna komma ihåg vissa saker, som till exempel att mannen hon lever med eventuellt inte alls är hennes man...

Hjälten/hjältinnan i Mehmet Murat Somers deckarserie från Istanbul, med start i Profetmorden är härligt gränsöverskridande. Om dagarna: datahacker med svart bälte i kickboxning. Om kvällarna: dragqueen och nattklubbsdrottning. Däremellan löser hen en serie förfärliga mord på transsexuella prostituerade.

Var det någon som sa gränsöverskridande? Vad sägs då om Audrey Niffeneggers underbara Raven girl: en brevbärare och en korp möts och blir förälskade. De får ett barn, hälften fågel och hälften flicka. En magisk saga. Sorglig och vacker.

14 comments:

 1. icke läst om dessa figurer, tack för tips.

  ReplyDelete
 2. Flavia de Luce känner jag till men inte de andra.

  ReplyDelete
 3. Hur kunde jag glömma Somers transadeckare! Den är ju klockren! Tack för tips om de andra.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ja, de är härliga och upplyftande annorlunda

   Delete
 4. Kvinnan som inget minns har jag hört talas om, men inte mer än så. Övriga två är okända - korpboken låter som en veritabel rysare!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Nej! Det är en magisk, vacker saga! Om utanförskap och annorlundaskap. En liten bilderbok för vuxna och halvvuxna, du läser den på nolltid, gå och kolla upp på bibblan!

   Delete
 5. Raven girl har jag aldrig hört talas om. tack för tips!

  ReplyDelete
 6. När jag läste din beskrivning av Before I go to sleep, så trodde jag att det var en mycket romantisk film jag sett, men det här är tydligen en rysare.

  ReplyDelete
 7. Flavia de Luce är en favorit. Visserligen bara läst två av böckerna men tjejen är grym! Nifeneggers bok verkar intressant. Övriga har jag läst men inte fastnat för.

  ReplyDelete
 8. Inte läst någon av dessa så tack för tipsen.

  ReplyDelete