Tuesday, December 5, 2017

Julkalendern: lucka 5

En jul utan choklad
gör väl ingen glad
"'Titta!' ropade herr W* som dansade fram och tillbaka och pekade med sin guldknoppade käpp mot den stora, bruna floden. 'Allt är choklad! Varenda droppe i den här floden består av varm, smält choklad av finaste kvalitet! Den allra yppersta kvalitet! Det finns tillräckligt med choklad i den floden för att fylla vartenda badkar i hela landet! Och alla simbassänger med. Är det inte underbart? Och titta på mina rör! De suger upp chokladen och för den vidare till alla de rum i min fabrik som behöver påfyllning. Tusentals liter i timmen, mina barn! Tusen och åter tusen liter!'"

7 comments:

 1. Jag läste Roald Dahls Kalle och chokladfabriken högt för barnen i våras och sedan fortsatte vi med Häxorna av samme författare.

  ReplyDelete
  Replies
  1. jag tänkte att jag måste vara galen som går in på Sannas julkalender så tidigt på morgonen - men nu ser jag att någon minsann var två minuter tidigare :-)
   "Den listige herr Räv" kan jag rekommendera till barn i samma ålder.

   Delete
  2. Jag har faktiskt inte läst "Listige herr Räv", däremot sett den ursnygga och småhemska filmversionen av Wes Anderson. Rekommenderas!

   Delete
  3. Alla Roald Dahls böcker kan rekommenderas men min klara favorit är Matilda.

   Delete
 2. Willy Wonka! Det här är Roald Dahl - en av mina husgudar - och "Kalle och chokladfabriken". Vilken rubbad bok det är :-)

  ReplyDelete
 3. Willy Wonka på högvarv :-)

  ReplyDelete