Friday, December 15, 2017

Julkalendern: lucka 15

Att prioritera rätt
är inte alltid lätt
"Efter fyra dagars släpande packar de om slädarna och lämnar kvar en stor del av utrustningen på isen. Av någon anledning behåller de ändå många av de till synes onödiga föremål som tynger deras last och saktar ner dem. Trots att vikten på varje släde reduceras med nästan 60 kilo fortsätter Fraenkel att släpa på flera uppslagsverk, bland annat boken Jordens historia och Jordens urverld. Dessutom anser de sig tydligen ha framtida behov av följande: häftstift, kravatter, en halsduk av rosa siden med vita ränder. En stor bordsduk av vitt bomullstyg med hålsöm och fransar. Ett dragankare av mässing. Flera hänglås med tillhörande nycklar. Flaskor med portvin och champagne."

3 comments:

  1. Nu är jag lite sen, eftersom jag varit på affärsmöte hela morgonen men TACK Sanna för att det äntligen kom något som jag NOG vet vad det är: Bea Uusmas "Expeditionen: min kärlekshistoria". Wow, vilken bok det är! Jag sträckläste den som en spänningsroman, helt betagen både av polarexpeditionen och av Uusmas fanatism. Bland de bästa fackböcker jag läst och en värdig vinnare av Augustpriset!

    ReplyDelete
  2. Hah, Bea Uusmas bok om Andrée-expeditionen. Den var helt fantastisk, liksom Joelinda sträckläste jag den. Jag har läst andra böcker om expeditionen och som barn varit till museet i Gränna, så kände till den lite, men den här boken var en verklig ögonöppnare.

    Och herregud - jag vet att *jag* är boktokig, men inte ens jag skulle släpa med mig ett uppslagsverk på en polarexpedition.

    ReplyDelete