Tuesday, December 12, 2017

Julkalendern: lucka 12

Pepparkakskryddor - smask!
I en bok om rymdnunnor och ökenmask
"Cinnamon!
The smell of it flooded across him.
What has the worm to do with the spice, melange? he asked himself. And he remembered Liet-Kynes betraying a veiled reference to some association between worm and spice.
'Barrrroooom!'
It was like a peal of dry thunder coming from far off to their right.
Again: 'Barrrroooom!'
The worm drew back onto the sand, lay there momentarily, its crystal teeth weaving moonflashes."

6 comments:

 1. Suck. Jag kan inte det här. Men eftersom jag bestämt mig för att gissa varenda dag och aldrig fuska (genom att googla) så drar jag till med Douglas Adams "Liftarens guide till galaxen". Jag läste alla böckerna i den serien och tyckte de var underbara - men det är säkert 25 år sedan så jag minns inte mycket alls av dem (gav dessutom bort dem till en vän, så nu kan jag inte läsa om dem).

  ReplyDelete
 2. Hmm. Douglas Adams är det inte, stilen är helt annorlunda (jag läser om den eller lyssnar på radioversionen regelbundet ��). Jag gissar på Frank Herberts Dune, där finns någon sorts sandmaskar eller sandormar. Måste erkänna att jag inte läst den, bara sett den underbara, utflippade filmen :-)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Du har ju rätt på allt, Koko! Måste säga till mitt försvar att jag inte läst om "Liftarens guide...", utan bara den där enda gången för 25 år sedan - och Dune har jag varken läst eller sett - men tänkte att jag måste ju ändå gissa NÅGOT!
   Hoppas Sanna väljer något av Joyce Carol Oates eller E Annie Proulx eller Hilary Mantel imorgon...

   Delete
  2. Orsa kompani lovar ingenting bestämt

   Delete
  3. @Joelinda: Haha, det är precis vad jag tänker om dig! :-) Här har ju varit ett par som jag inte alls kunde, jag är inte så bra på samtidslitteratur, men klassiker, speciellt inom barn- och ungdomslitteratur brukar jag kunna :-)

   Jag tycker du ska läsa om Liftarens guide - den blir bara bättre med omläsning.

   Delete
 3. Jag tänkte också gissa på Dune, trots att jag varken sett eller läst den. Däremot har jag spelat data-spelet och där skördade man kryddor i rymden.

  ReplyDelete