Sunday, November 26, 2017

Hillary for President! I en bättre värld

Vi var många som genomlevde ett mindre trauma för ett drygt år sedan, när okvalificerade, inkompetente fuskaren Donald Trump lyckades mygla sig till presidenposten i USA.

Men vad var det egentligen som hände - och hur kunde det hända? Hillary Rodham Clinton har skrivit en intressant bok om hela valkarusellen: What happened? 

Det är tuff läsning, för även om vi var chockade är det ju ingenting mot hur fruktansvärt det måste ha känts för Hillary. Hon berättar om hela processen från att hon valde att kandidera, genom kampanjen, fram till valdagen och tiden efteråt. Om ryska inblandningen och desinformationskriget, om FBIs agerande, om hur det känns att sitta på andra sidan det där mediedrevet, och om de där "förbannade e-mejlen". Väldigt intressant och välskrivet, om än lite mycket namndroppande.

Rekommenderas till alla med någon slags intresse av politik, inte minst eftersom de ryska internetattackerna slår mot oss i Europa också - oavbrutet. Ju mer vi begriper av det, desto större chans att vi kan skydda oss mot dem.

Låt oss också hoppas att inga fler gulhåriga galningar lyckas knipa maktpositioner från och med nu.

1 comment: