Wednesday, November 22, 2017

Ett u-land, ett u-land

Jo, det var en grej till med det lokala biblioteket. Där låg fina bokmärken med reklam för ett "natt på biblioteket"-event som går av stapeln om en vecka. "Låter spännande, vad händer då?" frågade jag. Lokala bibliotekarien ryckte på axlarna. "Tja, de gör väl någonting. Det kanske kommer info på facebooksidan. Vem vet."

Denna entusiasm, denna yrkesstolthet, detta överväldigande engagemang för biblioteket.*
*Ironi! ironi!

2 comments:

 1. Hahaha, jag ser framför mig att bibliotekarien hade trötta grå påsar under ögonen och en noppig tröja och ett icke-existerande leende.
  Var tvungen att gå in på FB-sidan och kolla! De har ju ett "rikt och varierat program" skryter de med. Där låg också en länk till en pdf med det kompletta programmet, men det är klart att just din bibliotekarie kanske hellre ville gå ut och ta en cigg och sucka över störande låntagare än att sätta sig in i fredagskvällens aktiviteter :-)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Well... när belgare skryter om något ska man alltid ta det med en nypa salt...

   Det rika programmet består av att barn kan få göra läskiga masker och skuggfigurer, att de kommer att visa en runda kortfilmer för barn och en runda kortfilmer för vuxna samt att det kommer att finnas en liten utställning av en lokal konstnär. Samt att de bjuder på soppa och bröd om man anmäler sig i förväg.

   Alltså inte så mycket program att den unge och inte alls påsögde bibliotekarien hade blivit överansträngd av att ta reda på det... Det jag alltid måste sucka över i det här landet är den oerhört låga graden av engagemang - absolut INGEN är beredd att lyfta ett finger i onödan och det är så hemskt tråkigt att se!

   Delete