Friday, October 6, 2017

Vart är vi på väg?

Väskan är packad, boardingkortet i mobilen. Men i vilken stad i vilket land sitter vännen H redan och väntar på mig?

Ledtråd 1: Det är svårt att ge en bra ledtråd eftersom det är alldeles för lätt att ge en ledtråd eftersom detta är en destination som fullkomligt vimlar av litteratur.

Ledtråd 2: Brun leverbiff, äta potatis eller spädbarn?, eller kanske vitlök och ungmör. Nej, det blir nog bara en toastie på Toner's.

Ledtråd 3: Vännen H och jag får väl göra en väldigt liten vänskapscirkel, vi är ju bara två. Till skillnad från nobelpristagarna, de är minst tre. Det viktigaste är ändå att man är Earnest.

2 comments:

  1. "The Importance of Being Earnest" är Oscar Wilde och jag tror han är irländare - och dessutom tror jag det finns flera nobelpristagare som är irländare. Och irländarna är ju kända för sin potatis - eller snarare brist på potatis, som gjorde att de dog i ohyggliga mängder av svält (eller utvandrade till USA). Så jag gissar på att ni ska åka till Dublin, för det verkar vara ett sånt där ställe som många svenskar älskar att åka till för att det är så gemytligt. Och passar antagligen en liten vänskapscirkel! Men leverbiff? Borde det inte varit något med lamm, om det är Irland? Undrar om Oscar Wilde var skotte kanske, de mumsar säkert leverbiff...

    ReplyDelete