Monday, October 9, 2017

Gothic graphic novel

Neil Gaimans böcker är ju härliga, så jag testade ett av hans graphic-novel-album också.

Season of mist är en slags tecknad serie för unga vuxna. Det är goth-stämning och mycket vackert tecknat av en hel flock blandade konstnärer.

I korta drag: den halvgud som styr drömmarna får dåligt samvete över att en gång för länge sedan ha dumpat en älskarinna i helvetet, utlämnad åt evighetens plågor. Han bestämmer sig för att åka ner och befria henne och be om ursäkt. Men det går inte riktigt som planerat, eftersom Lucifer har gillrat en slug fälla för honom där.

Det här är en serie jag hade älskat som tonåring men som jag inte riktigt relaterar till längre. Den är... så extra allt. Men snygg! Väldigt snygg, faktiskt.

1 comment:

  1. Season of Mist är fjärde delen i Sandman-serien. Jag läste själv albumen i oordning första gången, men de vinner på att läsas i ordning. Även om mycket är fristående är det också många trådar som återkommer och ger resonans åt historien, och det finns en övergripande berättelse även om inte allt omedelbart anknyter till den (utom på ett tematiskt plan). Som helhet är det ett fascinerande, myllrande verk, som väl mest påminner om hans "American Gods" fast... ännu mer. "Extra allt" är en rätt bra beskrivning - det finns mytologiska figurer, superhjältar, historiska gestalter och helt vanliga människor, humor, skräck, fantastik, himmel och helvete och köksbänken.

    ReplyDelete