Thursday, August 10, 2017

Born yesterday sexy

Här ett intressant litet videoklipp som så bra sätter fingret på ett vanligt filmofog jag brukar störa mig mycket på: manliga fantasier om hjälplösa och oskuldsfulla tjejer.
Låt oss slå fast en gång för alla: bara den som är riktigt, riktigt dålig på sex själv har något intresse av att jaga oskulder. Alla som tål jämförelse har större glädje av en partner med erfarenhet.

3 comments:

 1. Det "lilla" videoklippet var 18 minuter :-) Mycket intressant och framför allt var speakerrösten ovanligt bra (tycker annars att man brukar kunna se såna här filmer utan berättare). Det sorgliga är att tjejer SPELAR oskuldsfulla - som sjöjungfrur, urbefolkningskvinnor, tidsförflyttade neanderthalare, robotar, utomjordingar, djungelflickor - eftersom det uppenbarligen är vad killar vill ha. Tja, inte vi vuxna som varit med ett tag och vet att det är roligare med erfarenhet - men de unga som prövar sig fram och gör ALLT för att kombinera utmanande sexighet och barnslig naivitet på just det sättet som Hollywood lyckas med, men ingen annan. Den där märkliga blandningen av "Jag är ganska oerfaren och kan rätt lite, men jag ska försöka se vuxen, sexig och erfaren ut. Men vänta! Jag får inte heller verka som att jag kan FÖR mycket eller har varit med FÖR många killar, utan måste se hyfsat oskuldsfull ut". Det är inte lätt.
  Själv brukar jag ofta resa mig från tevesoffan och lämna rummet om filmen vi se visar sig vara en av sorten som visas i videon (det kan min man och mina barn intyga). Jag står helt enkelt inte ut.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hmmm.. var den så lång? Den måste ha varit så intressant att jag inte märkte tiden :)

   Håller helt med om din analys! Det är bara att gå ut och smygkolla på interaktionen mellan flickor och pojkar på vilken högstadieskolgård som helst. Jag blir galen på att vi inte kommit längre än att tjejer fortfarande spelar söta, och killar "tuffa"... Så himla skönt att vi alla blir äldre med tiden. Och förhoppningsvis klokare också.

   Delete