Friday, June 16, 2017

Begravningar är farliga

Gamla pusseldeckare är fin sommarläsning, lagom underhållande och lättsmälta. Till exempel Agatha Christies Begravningar är farliga som jag läste häromdagen. Trots att jag genast mindes vem som var boven! Inte eftersom jag läst den förut - det kanske jag har, jag minns inte så noga - men tack vare TV-versionen som jag kom ihåg. Annars brukar jag ju ha så svårt att komma ihåg vem mördaren var.

En rätt smart intrig, inte alls tokig i gröngräset.

5 comments:

 1. i Agatha Christies böcker är ju miljöer och karaktärerna intressanta :)

  ReplyDelete
 2. Agatha Christie tycker jag håller bra även när man vet vem mördaren är. Jag läser ofta om gamla favoriter.
  Däremot går det ibland faktiskt att lista ut vem mördaren är enbart genom att jämföra med andra Agatha Christie-deckare. Det finns vissa typer hon återkommer till. :-)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Aha, det har jag inte tänkt så mycket på! Mer än att hon ofta är rätt misogyn i sina beskrivningar.

   Delete
 3. Agatha Christie på sommaren är ett utmärkt val! Jag kan läsa samma bok flera gånger för jag minns ändå inte vem som gjort vad - lite som med Maria Langs böcker. Det är omgivningarna, mysteriet, de konstiga intrigerna som räknas. Och man kan ändå aldrig gissa rent logiskt vem som är mördaren, för Christie drämmer jämt till med något i slutscenen som inte vi läsare visste om (typ kokerskans make var förlovad med mördarens hustru för tjugo år sedan).

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ja, det finns inte alltid så mycket logik inte... Men trivsam underhållning ändå!

   Delete