Wednesday, May 25, 2016

Regeringsomvandling

Nu när Stefan Löfvén har presenterat den ombildade regeringen lyckades jag få en intervju med den mest otippade nya ministern, nytillsatta uppfostrings- och etikministern Mary Poppins.

- Hej Mary! Hur kom det sig att du nu sitter i Sveriges regering?

- Det behövs mer ordning och reda, både i regeringen och i hela landet. Därför har jag fått i uppdrag att förbättra ansvarskänsla, pliktmedvetenhet och moralisk kompass i Sverige.

- Jag förstår att du inte kommer sitta inom utbildningsdepartementet utan i justitiedepartementet - varför då?

- Etik och moral är mycket mer än bara utbildning. Utbildning sker i skolan - uppfostran är något större. Folk måste lära sig att ta ansvar för sina handlingar, sluta skylla ifrån sig sina misstag,  kunna ta berättigade tillrättavisningar utan att känna sig kränkta och göra det som är rätt även när det inte är bekvämt och enkelt.

- Det låter som ett mycket svårt och stort uppdrag. Men kan det verkligen lagstiftas om sånt?

- Nej. Men jag har ju vissa magiska krafter och kommer inte behöva lagstifta. Jag ska börja med en paraplyresa landet runt för att träffa verklighetens folk och lära dem veta hut på ett positivt sätt, med hjälp av lärorika anekdoter och förunderliga möten med märkliga karaktärer. Nu är det slut på curlingsamhället!

- Det verkar ju mycket lovande. Lycka till med nya jobbet, Mary Poppins!

2 comments:

  1. Den stora frågan är: hur skall det gå med framtiden nu när vi inte har en minister för det? Skall vi inte ha någon framtid eller antar vi att den händer ändå?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nej, framtiden är avklarad, liksom integrationen. Där finns inga fler problem, allt är fix och färdigt! Hohum.

      Delete