Friday, October 23, 2015

Chiens admis, leve Belgien

Det finns många saker att säga om det dåliga med Belgien. Till exempel trafiken, sexismen, gymmen, bristen på medborgaranda och badsjöar, svårigheten att få tag i kardemumma, sophanteringen, kundbemötandet, kommunerna, vädret, decentraliseringen, hundbajs på trottoarerna, mjölken, inomhustemperaturen, effektiviteten, stadsluften, lakritsbristen, informationstillgängligheten, tanterna med småhundar, internetuppkopplingen och de ständiga strejkerna.

Och så finns det tre bra saker: chokladen, croissantbageriet på vår gata och det faktum att Tassahunden får följa med in på biblioteket.

Igår kväll var Tassa och jag på bibblan och lånade hem Saint-John Perse, Oeuvre Poétique II. Årets tionde nobelpristagare! Tassa fick klappar och komplimanger och jag behövde inte betala 60 cent för att låna boken för den var så gammal.

Hurra för belgiska biblioteket!

2 comments:

 1. Chiens admis låter utmärkt! Tassahundens svenske like får minsann inte gå någonstans. Belgisk choklad - är inte det bara de där superäckliga snäckskalen i vit och ljus choklad?! Du är beundransvärt ambitiös, Sanna, som läser nobelpristagare på franska...

  ReplyDelete
  Replies
  1. Det finns massor av belgisk choklad! Det är en paradgren de har här. Massor av pralinbutiker överallt.

   Ja, det är en av få saker som är bättre här. Hundar är välkomna nästan överallt utom i livsmedelsbutiker, så länge de uppför sig. Ofta inget problem att t.ex. ta med hunden på restaurang eller café. Vårt apotek har t.o.m. en liten burk med hundkex i kassan som Tassa ofta får ett av när vi är där.

   Delete