Monday, May 18, 2015

Sagan om prinsessan Alina, del 4

Sagt och gjort, prinsessan Alina virkade snabbt ihop ett jättelångt rep. Den snälla ekorren tog repet och kilade lätt och enkelt upp för tornet. Alina såg ekorren försvinna upp genom molnen, bara snöret syntes dingla däruppifrån.

Efter ett tag kom ekorren ner igen. Den hade knutit fast repet mycket ordentligt i gallret till ett fönster högst upp i det höga tornet.

Alina tackade för hjälpen och lovade att komma och knäcka fler nötter på vägen tillbaka. Sedan började hon klättra upp mot tornets topp.

Det var kallt och blåsigt men den fina virkade tåten höll. När hon kom upp på höjd med molnet blev det alldeles fuktigt och prinsessan Alinas glasögon blev mycket immiga, men på ovansidan molnet sken solen.

Till slut nådde hon sitt mål, ett fönster med ett stort järngaller. Gallret var ju inga problem för hennes superkraftiga händer. Lätt som en plätt böjde hon de oböjbara gallerpinnarna, och så kunde hon hoppa in i rummet innanför.

Där satt en eldsprutande drake. Hon hade långa taggar på ryggen och en lång svans som hon satt och pillade på. Huden var täckt av grönsvarta fjäll.

- Hej! Sa draken.
- Hej, svarade Alina.
- Har du kommit för att rädda mig? Frågade draken.
- Ja, om det var du som skickade det här pappersflygplanet?

Prinsessan Alina vecklade ut papperslappen hon hade fått. Draken kramade om henne och sa att det var visst hennes lapp, hon hade kastat ut den från tornfönstret för en vecka sedan och hade väntat på räddning sedan dess.

- Men vad är det för en onding som håller dig fången på det här sättet - och varför det? Frågade Alina.

Men innan draken hann svara hördes steg i trappan och snart slogs en lucka i golvet upp...

***

Hjälp! Vem är det som kommer i trappan? Och hur ska det gå för Alina och draken? Missa inte fortsättningen imorgon - samma tid, samma kanal.

4 comments:

 1. Du såg inte möjligen "Professor Drövels hemlighet" på barn-tv när du var liten? :-D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Nej, det måste jag ha missat! Men jag googlade dem och det ser intressant ut. :)

   Delete
  2. De avslutade varje avsnitt med en "cliffhanger" och orden "Hur ska det gå? Följ den spännande fortsättningen i NÄSTA avsnitt av Professor Drövels hemlighet" och så en trudelutt som man snabbt lärde sig att sjunga med i. Mycket, mycket bra norskt barnprogram!

   Delete
 2. Det såg jag också! Samt det engelska programmet Sagor för stora barn.

  Jag tror att det är en belgisk gyminstruktör som kommer uppför trappan.

  ReplyDelete