Tuesday, December 16, 2014

Tematrio: julklappstips

Lyrans tematrio idag gäller tips på bokjulklappar. Svårt, eftersom bokpresenter helst ska vara individuella och det som passar den ene kanske inte passar den andre.

Så jag tipsar helt enkelt om tre mycket bra böcker av de jag läst under året:

1. För dem som gillar bra berättelser: Carol Rifka Brunt, Låt vargarna komma. Om två systrar och en döende morbror. Jättefin men inte sliskig, spännande hela vägen till slutet, ovanliga och intressanta huvudpersoner.

2. För de yngre men också för oss andra: David Levithan, Jag, En. En mycket ovanlig berättelse om en person med ett ovanligt handikapp - en person utan egen kropp. Hen flyttar mellan olika värdmänniskor och lever deras liv för en dag... Men hen är alltid kär i samma tjej.

3. För de vetgiriga, de nyfikna och de nördiga: Randall Munroe, What if? En fantastisk liten bok! Väldigt seriösa men roliga svar på de mest märkliga frågor. Med små skojiga streckgubbar som förklarar knepig fysik så att vem som helst förstår.

16 comments:

 1. De första två har jag varit sugen på ett tag men den tredje var ett nytt tips som hamnar på intressanta böcker listan :)

  ReplyDelete
 2. Replies
  1. Då är det här länken för dig: https://what-if.xkcd.com/

   Delete
 3. Låt vargarna komma är jag nyfiken på!

  ReplyDelete
 4. Jag är också nyfiken på Låt vargarna komma

  ReplyDelete
  Replies
  1. Iväg till biblioteket med detsamma!

   Delete
 5. De två första har jag läst och gillat väldigt mycket. Men den sista blev jag riktigt nyfiken på! Den måste jag kolla in lite närmare tror jag!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ja, den ger så många svar på frågor en inte visste kunde ställas

   Delete
 6. Ettan har jag hemma, det lovar gott inför läsningen av den, när jag nu når dit...

  ReplyDelete
 7. Som vetgirig nyfiken nörd kanske den sista borde va nåt för mej! :) Tack för tips!

  ReplyDelete