Tuesday, December 2, 2014

Emils lilla förlossningsskola

Tassahundens gudmattar väntar storkbesök i veckan och bokbloggen vill förstås gärna hjälpa till med några konkreta tips.

Bokbloggen vet visserligen absolut noll om graviditeter och såna läskigheter men alla svar på allt finns ju redan i litteraturen. Och är det något bokbloggen kan så är det att läsa!

Kära Tassas gudmattar, Astrid Lindgren hade ju väldigt sällan fel, så jag föreslår att ni tar hjälp av Emil i Lönneberga, denna guldgruva av tips.

Tips 1: Ät bullar
För att det inte ska "riva i magen" i väntan på att något ska ta sig ut den "naturliga vägen" får Emil rådet att äta bullar. Värt att prova?

Tips 2: Björntråd + ardennerhäst = sant
Om det hela drar ut på tiden kanske det behövs draghjälp. Pigan Lina fick finfin assistans (visserligen i andra änden) av Emil med en bit björntråd och diverse påhittiga manövrer: hoppa från höloftet låter lite riskfyllt men att låta en häst dra ut knytet kanske kan vara effektivt?

Tips 3: Ta med en soppskål till BB
Ibland är det helt enkelt svårt att få ut saker ur saker. Om det krisar, tveka inte att slå sönder en soppskål. Det funkade för Emil.

Och om inget av detta hjälper, fråga efter lite jästa körsbär och en sällskapsgris för att i alla fall lätta upp stämningen.

Lycka till!

No comments:

Post a Comment