Friday, October 24, 2014

Bästa presentboken: What if?

Har du ibland svårt att komma på en bra present till någon? Problemet är löst!

Ge vederbörande Randall Munroes alldeles geniala bok What if? Serious scientific answers to absurd hypothetical questions.

Munroe driver den fantastiska bloggen med samma namn, samt ritar en nördig tecknad serie med många naturvetarskämt.

Några av de bästa bloggfrågorna har alltså satts ihop till en bok och den boken tycker jag ni alla ska köpa en kartong av, att ha att ge bort till alla de där som är så svåra att köpa en bok till. Om en människa har det minsta uns nyfikenhet i kroppen, då är detta en bra present till henom.

Munroe besvarar märkliga frågor som folk skickar in, t.ex. "från vilken höjd måste man släppa en köttbit för att den ska vara färdigstekt när den landar" eller "vad skulle hända om jorden slutar snurra" eller "hur många legobitar skulle behövas för att bygga en bilbro från London till New York". Dessa frågor besvaras utförligt och vetenskapligt, illustrerat med skojiga streckgubbar. Lättläst OCH lärorikt! Och alldeles, alldeles galet. Den som inte tycker fysik och kemi är spännande efter att läst några små kapitel i den här boken, den är immun mot kunskap.

8 comments:

 1. Verkar lite knasigt men skoj - skall kolla upp! Tack för tips och ha en skön fredag. :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Knasigt och skoj är precis vad en kan behöva ibland.

   Delete
 2. Åhh, den låter fantastisk. Jag vill ha den själv och har säkert tio till som jag kan tänka mig ge den till!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Det är en perfekt bokpresent till alla de där brorsorna och farsorna som inte blir glada av skönlitteratur, den här kommer de falla som furor för.

   Delete