Saturday, December 21, 2013

Grattis på kläckelsedagen!

Om den gula huliganen hade levt hade vi idag firat hennes elfte kläckelsedag. (Om den gula huliganen hade levt hade hon sannolikt blivit uppäten av Tassavalpen och det hade ändå inte blivit något kläckelsedagskalas).

Till minnet av vår lilla gula tipsar jag om en bok om undulater: Dom blåa är fejk. En antologi samlad av Helena Baude. Men varning för känsliga läsare! Boken är nämligen alldeles förskräcklig. Den handlar om hur älskade undulater går olika hemska öden till mötes: de blir trampade på av barn, de flyger bort, barn kör dem i microvågsugnen, barn matar dem med giftiga saker. Det är en oerhört sorglig och hemsk samling texter, och den borde främst läsas av alla föräldrar som tror att en kan ge barn husdjur i present. Det kan en inte.

Och slutligen: för fler firade kläckelsedagar, kom ihåg att aldrig mata fåglar med avocado.

2 comments:

  1. Konstaterar att det inte är någon bok för mig. Jag klarar inte av att läsa om djur som far illa. Däremot kan det säkert vara på sin plats att ge boken till föräldrar som tror att husdjur är leksaker för barn.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Det är i sanningens namn en massa kärlek också i texterna, men framför allt en massa förfärliga berättelser om hur barn fått ett husdjur till leksak och inte hålls under uppsikt när han/hon "leker" med det. :(

      Delete