Tuesday, November 12, 2013

Livet är för kort för att läsa David Grossman (curse you!)

Lyrans boklogg frågar efter böcker som aldrig blev färdiglästa. Jo tack, jag har ett par sådana.

James Joyces Ulysses gav jag mig på tidigare i år. Det gick inte bra. Ett eländes gottande i detaljer, jag orkade inte mer än ca tvåhundra sidor, tyckte själv att det var snudd på en omänsklig bedrift.

Colum McCanns Let the great world spin var ännu tråkigare. En bok av män, om män, för män. Och helt utan intressant handling. Hoppas du har ett annat jobb också, McCann.

Men den bok jag borde lagt ifrån mig MYCKET tidigare var David Grossmans (curse you!) genomusla På flykt från ett sorgebud. Som jag konstaterade häromdagen: tid är dyrbart. Grossman (curse you!) stal min tid. Den tiden får jag aldrig tillbaka. Jag är fortfarande ångande arg över detta. Låt oss hoppas för den allmänna världsfredens skull att jag inte råkar träffa på Grossman (curse him!) vid något bokbord någon gång.

13 comments:

 1. Inga författare som jag har läst och jag blir inte särskilt lockad ;) Men Ulysses känns det ändå som om jag måste försöka mig på någon gång.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Jag tänker att jag någon gång ska fortsätta med Ulysses men inte inom närmsta framtiden. De andra två har jag dödskallemärkt.

   Delete
 2. Egentligen är tidstjuveri det värsta brottet av alla. Jag har inte någon erfarenhet av Grossman, så honom uttalar jag mig inte om.. eller hans böcker, menar jag.

  ReplyDelete
 3. Ulysses har jag inte lagt undan - bara flyttat lite åt sidan ;-) Jag håller på men bara då och då, så jag räknar inte det som att ha gett upp. Nejdå!

  ReplyDelete
 4. Nej har inte läst någon av dina så då behöver jag inte bli arg.
  Mia

  ReplyDelete
  Replies
  1. Det finns ju så mycket annat att läsa!

   Delete
 5. Tack för varningen. Jag ska absolut hoppa över Grossman;).

  ReplyDelete
  Replies
  1. Jo, det skulle jag rekommendera...

   Delete
 6. Känner mig vederbörligt avskräckt :)

  ReplyDelete
 7. Så sorgligt. Tycker att Grossman är en av vår tids verkligt stora författare. Men men, smaken är olika.

  ReplyDelete