Thursday, August 15, 2013

Kaufman: Den krympande hustrun.

I vintras någon gång läste jag en underbar liten bok med titeln Alla mina vänner är superhjältar. En helgalen berättelse med mycket hjärta om en mängd superhjältar med mycket märkliga förmågor. Går inte att beskriva, måste läsas. Gör det bums, det är en kort liten bok, tar högst en timme eller två.

Nu har jag hittat ännu en galen historia av samma författare, kanadensiske Andrew Kaufman: Den krympande hustrun. Jag älskar knäppa, bisarra berättelser och det är precis vad man får om man läser Kaufman. Lycka!

En mystisk man i lila hatt kliver in på ett bankkontor och rånar samtliga som befinner sig där på den sak som har allra störst sentimentalt värde för dem. Genast börjar det hända märkliga saker med rånoffren och de måste snabbt ställa till rätta saker som gått fel i deras liv, annars går de hemska öden till mötes. 

En kvinna jagas av sin tatuering som hoppat av kroppen och fått liv, en annan krymper med allt högre hastighet. Någon blir till en snögubbe och börjar smälta. Någons kontor blir vattenfyllt.

En liten men magisk bok. Läs den och le!

No comments:

Post a Comment