Tuesday, July 16, 2013

Slut på eländes långläsning

Två kapitel och två andra böcker senare slår jag igen Colum McCann för gott, med ca 40% av boken oläst. Adjöss med dig, McCann, jag kommer inte att sakna dig!

Let the great world spin är en förvirrad samling pretentiösa berättelser om människor med koppling till New York. I centrum står en lindansare som tänker försöka gå mellan tvillingskraporna i World Trade Center, på 110e våningens höjd.

Detta är en roman om manligt ego.

Det handlar om män, män, män. Arroganta män, självupptagna män, män som tycker sig själva stå i världens centrum. Män som tror de är guds gåva till kvinnor i synnerhet och allmänhet. Helt oironiskt.

Även kapitlen som till synes har kvinnor i huvudrollen handlar om män, för kvinnorna som har kafferep är bara där för att spegla sina män och söner, det handlar noll och intet om dem själva.

Jag har läst flera tråkiga böcker under 2013 men denna tar priset, alla kategorier. Den enda anledningen till att jag tröskade mig igenom 60% av de meningslösa textraderna är att författaren har ett "m" i både förnamn och efternamn.

Låt detta bli en läxa för er, kaosutmaningsläsare där ute!

No comments:

Post a Comment