Tuesday, May 21, 2013

The time traveller's cat

Fram till igår hade Tassavalpen aldrig träffat grannens katt. Men grannens katt har flera gånger träffat (och fräst åt) Tassavalpen. Man skulle kunna säga att de har haft en relation som den i Tidsresenärens hustru.

Tidsresenärens hustru är en helt fantastisk och oerhört romantisk bok av Audrey Niffenegger. En man har en genetisk sjukdom som gör att han okontrollerat reser i tiden. Under sina ofrivilliga resor bakåt i tiden träffar han sin blivande fru som barn. När han är 45 och hon är 14 år har de träffat varandra massor av gånger. Hon växer upp och träffar en dag på honom i hans "normala" tid, men då har han ännu inte börjat tidsresa till henne så han förstår inte vem hon är... För när de båda är 25 år har hon träffat honom men han har aldrig sett henne!

Det låter komplicerat, men det är bara att acceptera premisserna och njuta av en magisk berättelse. Läs den!

I Tassas fall handlar det inte om en genetisk tidsresesjukdom utan om att hon är en liten bebisvalp som är alltför ouppmärksam för att upptäcka katten även när den sitter en meter från henne och väser. 

2 comments:

 1. Linda HildorssonMay 21, 2013 at 8:36 AM

  Hej Sanna! Måste bara skriva att jag också älskar "Tidsresenärens hustru". Den är en av mina absoluta favoriter. Läste författarens nästa också, "The dark symmetri", eller nåt sånt, men den var tyvärr inte i närheten.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Visst är den bra! Jag tror nästa hette "Her fearful symmetry" och den var inte alls i samma klass. En hade ju så höga förväntningar. Niffenegger har för övrigt just kommit ut med en ny kort liten roman, nästan en långnovell, som heter Raven girl - men den har jag inte läst än.

   Delete