Tuesday, April 9, 2013

Most awesome reading circle

Igår kväll var det bokklubbsträff med Most awesome reading circle som består av ett gäng oerhört trevliga kvinnor från Europas olika hörn. Vi har just läst S. J. Watsons Innan jag somnar som är både en riktig nagelbitare och en bladvändare.

Christine vaknar varje morgon upp med helt blankt minne. Bredvid henne ligger en okänd man som tålmodigt förklarar att han är hennes make. Varje dag måste hon lära sig på nytt vem hon är och vad som hänt henne. Men kan hon lita på människorna omkring henne? Varför får hon höra olika historier om olyckan som orsakade minnesskadan? Och vilka av minnesfragmenten är egentligen äkta - kan hon ens lita på sin egen dagbok?


Spännande och underhållande om än med en banal och lite onödig avrundning efter den dramatiska upplösningen. Sluta skriv i tid, människa! Och vissa onödiga stickspår - fler författare borde lita på att läsaren håller intresset uppe även utan en uppsjö av extra tillkrånglingar. Alltså: inte perfekt men en väl fungerande thriller. Jag ger den sex av tio poäng.

Och extra trevligt att diskutera över en hemlagad rumänsk middag!


Ps. boken kommer att bli film med Nicole Kidman i huvudrollen.

No comments:

Post a Comment